top of page

100-vuotias järjestää kunnon juhlat!

Suomen kolmanneksi vanhin naiskuoro Filianna Lahden Naislaulajat juhlii vuonna 2023 kuoron 100. toimintavuotta tyylikkäästi ja ammattitaitoisesti. Juhlistamme kuoron historiaa, nykyhetkeä ja tulevaisuutta koko vuoden!

Kuva Jenni-Maria Könönen


Kaikkien hyvien juhlien takana on hyvä suunnittelu ja seuranta. Jotta kaikki on tehty juhlavuoteen mennessä, valmistelu on aloitettava ajoissa. Filianna perusti Filianna 100 -työryhmän vuoden 2019 syksyllä: juhlavuoden aikataulu, budjetti ja varattavat juhlatilat lyötiin lukkoon jo silloin.


Ennen juhlavuotta keräämme materiaalia historiikkia varten, päätämme juhlavuoden visuaalisen ilmeen ja teeman, otamme uusia promootiokuvia ja videokuvaa sekä markkinoimme ja tiedotamme. Taiteellinen johto suunnittelee esitettävää musiikkia juhlavuoden tapahtumiin ja EP-julkaisuun. Suunnitteilla on myös Filiannan ensimmäinen musiikkivideo. Filianna on myös tilannut kuoronjohtaja Sabrina Ljungbergiltä ja varajohtaja Milla Pohjolalta tilaussävellykset juhlakonserttiin.


Varsinainen juhlavuosi käynnistyy 2023 tammikuussa juhlavuoden avajaisilla.


Vuoden aikana Filiannalla on nimikkomessu Ristinkirkossa, esiintyminen Lahden torilla, kiertue lähikunnissa, historiallinen ilta, esiintymismatka ja hyväntekeväisyyskonsertti. Kaiken kruunaa juhlakonsertti Sibeliustalossa 29.4.


Kun juhla on täydellisesti valmisteltu, on hienoa kutsua mukaan juhlien tärkein asia, juhlavieraat. Viesti juhlavuodesta ja sen tapahtumista tehdään niin, että kaiken ikäiset kuoron ystävät saavat tiedon juhlistamme.


Kunnon juhlien järjestäminen vaatii siis osaamista ja sitoutumista, onneksi Filiannalla on nuo molemmat.


Leila Vainio-Kovamäki Filianna 100 -suunnitteluryhmän puheenjohtaja

Comments


bottom of page