top of page

Filiannan ystäväkirja

Meidät tunnetaan hehkuvasta fuksian väristä, kauniista soinnista, naiseudesta, kauneudesta. Naisia, moninaisia on rivissä jo 50. Jokainen meistä on omanlaisensa, arvokas osa kuoroa. Kuorolaulu yhdistää naisia kaikissa eri elämänvaiheissa ja Filiannassa edustettuna onkin koko aikuisen naisen elämä aina parikymppisestä yli 30 vuotta kuorossa laulaneisiin. Päätimme selvittää näin juhlavuonna millaisista naisista Filianna koostuu ja pyysimme kuorolaisia täyttämään perinteistä ystäväkirjaa. Näiden vastausten pohjalta saimme selville kaikkea mielenkiintoista. Tervetuloa siis tutustumaan Filiannaan!


Kuva: Ursula Pylvänäinen

Nainen, Filianna


Filianna kokee olevansa iätön; oikein sopiva nainen kunkin ikäkauden tuomiin haasteisiin ja vastaavasti elämän onnellisiin hetkiin. Pituutta on noin 164 cm, hiukset ovat keskiruskeat ja puolipitkät. Perhe on kaikki kaikessa Filiannalle, joten hän viettää mielellään aikaa perheen ja läheisten seurassa. Kuoron riveissä Filkku on viihtynyt jo pitkään ja kuoro tuntuukin kuin toiselta perheeltä.


Vapaa-aikaa Filkku viettää luonnollisesti paljon kuorolaulun parissa, erityisesti valmistautuessaan juhlavuoden satavuotiskonserttiin. Laulamisen ohella Filianna pyrkii huolehtimaan fyysisestä kunnostaan aktiivisesti, erilaisten liikuntamuotojen parissa. Hän käy kuntosalilla, kävelee luonnossa ja käy toisinaan uimassa. Talvella Filkku saattaa pulahtaa jopa avantoon. Muun vapaa-ajan Filianna käyttää kuvataiteen tai käsitöiden parissa, onhan hänellä taitoa myös taidemaalauksien luomiseen. Lemmikkeinä Filiannalla on ollut ajan saatossa sekä koira, että kissa mutta tällä hetkellä lemmikin virkaa hoitavat pääasiallisesti vain pölykoirat.


Aktiivinen Filianna ei paljon ehdi sohvalla löhöillä, mutta toisinaan siihenkin tulee mahdollisuus. Silloin kun Filkku avaa telkkarin, tulee sieltä useimmiten englantilaista viihdettä. Useimmiten joko historiallisia sarjoja, kuten The Crown tai Downton Abbey tai vaihtoehtoisesti kotimaisia musiikkiohjelmia. Oman lauluharjoittelun ohella Filkku kuuntelee myös musiikkia melkein laidasta laitaan; joskin metal ja hard rock jää hyllyyn tällä Filkulla. Filiannan mielestä ehdottomasti paras mixi rentoutumiseen aktiivisen viikon jälkeen onkin musiikki, sauna, liikunta ja metsäkävely.


Filiannan erityistaitoja ovat luova ongelmanratkaisukyky ja organisointi. Ripeästi hoituu tapahtuman kuin toisenkin järjestely sekä vapautuminen arjesta kuororientoihin! Filianna Catering taikoo hetkessä pöydällisen herkkuja isommallekin porukalle tai Filianna Media vaikkapa keikkapromosuunnitelman konserttia varten.


Filkun horoskooppimerkki


Horoskooppimerkeistä Filiannassa vaikuttaa sekä härkä että kaksonen. Molempien horoskooppien luonteenpiirteissä on paljon hyviä ominaisuuksia – ja heikkouksiaan Filkku yrittää parhaansa mukaan kehittää. Härän horoskoopissa vahvuuksina ovat sinnikkyys, vakaus ja sitoutuneisuus. Nämä ovat ehdottomasti valttikortteja kuorolaulussa – etenkin satavuotiskonserttia varten harjoiteltaessa. Kuoroharjoitukset vaativat sitoutuneisuutta ja sinnikkyyttä kun harjoittelutahti on kova ja vierellä ei usein olekaan se tuttu stemmakaveri, joka voisi auttaa tiukan paikan tullen. Kaksosen horoskoopissa vahvoina piirteinä ovat taas nopeus, uteliaisuus ja sosiaalisuus. Harjoittelussa vaaditaan nopeaa oppimista ja pitäähän sitä luonteeltaan olla utelias ja sosiaalinen, jotta pärjää mukana 49 muun naisen kanssa. Kaksonen onkin usein juhlien ilopilleri. Härän horoskoopissa heikkoutena on toisinaan jääräpäisyys ja kaksosen horoskoopissa tuuliviirimäisyys sekä mielipiteiden nopea vaihtaminen. Toisaalta ilman järkähtämätöntä härkäpäisyyttä ja nopeaa toimintaa ei montaa kuorotapahtumaakaan oltaisi saatu tehtyä.


Mistä Filianna haaveilee


Jos vuorokaudessa olisi hieman enemmän tunteja, Filianna haluaisi kuntoilla ja lukea enemmän. Myös muiden rakkaiden harrastusten kuten käsitöiden ja maalaamisen parissa olisi mukava käyttää enemmän aikaa.


Jos Filiannan kohdalle osuisi lottovoitto, haluaisi hän ensimmäiseksi auttaa läheisiään ja muita apua tarvitsevia. Jos siitä huolimatta kukkaron pohjalle jäisi vielä ylimääräistä, lähtisi Filkku ensin matkailemaan pidemmäksi aikaa. Saattaa hän jopa haaveilla töiden lopettamisesta ja talosta veden äärellä.


Tällainen meidän Filkku on juhlavuonna 2023. Kiva kun tutustuit!Teksti Hanna Koskinen ja Raija KautonenComments


bottom of page