top of page

MUSIIKKI

Kansanlaulujen haikeutta, popin kepeyttä, jazzin hienostuneisuutta, taidemusiikin runollisuutta vai hartaiden sävelten jylhyyttä?

 

Filiannan musiikki on kaikkea tätä – raikasta tulkintaa ja vahvaa tarinankerrontaa. Monipuolinen ohjelmistomme sisältää myös aivan uunituoreita, kuorolle tehtyjä teoksia. 

 

Filiannan laulajat haastavat ja kehittävät itseään turvallisessa ja kannustavassa ilmapiirissä. Kuoroa luotsaa taiteellinen toimikunta, joka koostuu kuoron taiteellisen johtajan Sabrina Ljungbergin lisäksi kokeneista ammattimuusikoista ja musiikkipedagogeista.

 

Yhdessä tekeminen on jutun juju – niin lavalla kuin lavan takana. Autamme toinen toisiamme onnistumaan ja kuorossamme jokainen saa olla sellainen kuin on. Musiikin kautta pääsemme yleisön kanssa juurevien ja puhdistavien tunteiden äärelle.

HEHKU - spotifyplayer

Juhlavuosi 2023

EP

Filiannan HEHKU-EP:n keskeisenä ajatuksena on kunnioittaa suomalaisten naisartistien esittämää musiikkia kuoron 100-vuotisen historian ajalta. Koko sadan vuoden ajanjakso jaettiin neljään 25 vuoden osioon, joista jokaisesta valittiin yksi kappale EP:lle.

 

Kaikki neljä kappaletta ovat kuuluneet kuoron ohjelmistoon jo pitkään. Kolme kappaletta uudistettiin tuoreilla sovituksilla, joista vastasivat taiteelliset johtajat Sabrina Ljungberg ja Milla Pohjola.

 

Lopputuloksesta tuli Filiannan näköinen: perinteitä kunnioittava, mutta ajassa kiinni oleva, raikas kokonaisuus.

filianna-hehku-epkansi_edited.jpg

EP on nyt kuunneltavissa kaikissa musiikin suoratoistopalveluissa. Alla Spotify:

MUSIIKKIVIDEO

Filianna - Ihmisten edessä

"Ystävyys. Turvallisuus. Luottamus. Ilo. Jakaminen. Yhdessä kokeminen. Joukkoon kuuluminen.

 

Jokainen saa olla omanlaisensa. Jokaisella on oma tarinansa. Siitä syntyy rikkaus, siitä syntyy yhteisön voima. Vuosipolvet vaihtuvat, mutta yhteys säilyy. Filianna - yhdessäoloa jo vuodesta 1923."

2021

Vuonna 2021 esitimme Pergolesin Stabat materin. Konsertin alla kuvasimme teoksesta erillisen musiikkivideon.

2018

95-vuotisjuhlavuoden juhlakonsertti, Sylvian joululaulu, esitettiin Lahden Ristinkirkossa. 

bottom of page