top of page

100-VUOTIAS FILIANNA

100-vuotisjuhlan suunnittelutyö

Filianna 100 -juhlavuoden valmistelu alkoi jo vuonna 2019. Leila Vainio-Kovamäki ja Marja Leskinen olivat saaneet kuoron hallitukselta toimeksiannon juhlavuoden suunnittelun käynnistämiseksi. Loppukesästä 2019 Leila ja Marja piirsivät suuntaviivat tulevalle juhlavuodelle ja kutsuivat koolle työryhmän. Työryhmän jäseniä ovat Terttu Elo, Sari Federley, Minna-Maija Jokisalo, Kaija Jyrkkä, Maija Karimäki, Raija Kautonen, Liisa Koskinen, Marja Leskinen, Sabrina Ljungberg, Anna Luukkonen, Reija Manner-Ojala, Sari Manni, Kirsti Nygård, Milla Pohjola, Maria Tuutti ja Leila Vainio-Kovamäki. Ensimmäinen koko työryhmän kokous pidettiin 27.8.2019.


Ensimmäisessä kokouksessa sovimme työnjaon, juhlavuoden tapahtumat sekä projektin aikataulun. Juhlakonsertin paikaksi halusimme parhaan mahdollisen eli Sibeliustalon. 


Vuonna 2020 käynnistimme juhlavuoden graafisen ilmeen suunnittelun. Päätimme tilata graafisen ilmeen Inna Pääkköseltä ja promokuvat Jenni-Maria Könöseltä. Kuvauspäivä Lahden satamassa ja Pikku-Veskulla oli ikimuistoinen. Syysaurinko helli meitä, ja saimme upeita kuvia. 

 

Myös historiikin suunnittelu ja kokoaminen alkoivat hyvissä ajoin. Olimme päättäneet koota Sata tarinaa -historiikin sähköiseen muotoon Filiannan kotisivujen yhteyteen. Sari Federley ja Liisa Koskinen vastasivat historiikin sisällön suunnittelusta ja keruusta. Sari jopa uhrasi kotonaan yhden huoneen Filiannan arkistoille.

100-vuotistyöryhmä on kokoontunut säännöllisesti eikä pieni sadekaan haitannut kesäistä puistokokousta kesäkuussa 2020. Kuvaa ottamassa Raija Kautonen. 

Vuonna 2021 saimme lopullisen ehdotuksen graafisesta ilmeestä Inna Pääkköseltä. Kuoron kotisivujen uudistus oli myös käynnissä, ja uudet värit ja fontit otettiin heti käyttöön. Anna Luukkonen, Katja Lappalainen ja Minna-Maija Jokisalo tekivät suuren työn uudistaessaan kuoron kotisivut. Uudistuneet, raikkaat ja tyylikkäät sivut avattiin elokuussa uuden kuorokauden alkaessa.


Keväällä 2021 työryhmä päätti tilata juhlakonserttia varten teokset Sabrina Ljungbergiltä ja Milla Pohjolalta. Syksyllä pääsimmekin harjoittelemaan uunituoreita upeita teoksia. Kuoro on erityisen ylpeä saadessaan esittää Sabrinan ja Millan teokset Sibeliustalon juhlakonsertissa. Keväällä taiteellinen johto paljasti myös tulevan EP:n kappalevalinnat. Myös juhlakonsertin ohjelmiston suunnittelu oli käynnissä. Syksyllä 2021 pääsimmekin fiilistelemään tulevaa, kun Sabrina julkaisi HEHKU-konserttiohjelmiston. Varsinainen juhlakonserttiin valmistautuminen saattoi alkaa! Konsertin toiselle puoliajalle taiteellinen johto oli pyytänyt Lahti Big Band Combon, jolta tilattiin myös sovitukset. Myös Filiannan ensimmäisen musiikkivideon suunnittelu oli käynnissä, ja kuvaajaksi varattiin Antti Vuori. Syksyn päätimme saattelemalla Sabrinan äitiyslomalle. 


Kevätkaudella 2022 kuoro harjoitteli varajohtaja Milla Pohjolan johdolla ensimmäisen puoliajan ja EP:n kappaleita. Yleisömme sai esimakua tulevasta juhlakonsertista kevään Taidon pisaroita -konsertissa. Konsertti oli myös kuorolaisille tärkeä etappi konserttiohjelmiston harjoittelussa. 

Syksyllä 2022 Sabrina palasi johtamaan kuoroa, ja kuoro jatkoi kappaleiden harjoittelua ja sisäistämistä. Syksy oli täynnä jännittäviä kokemuksia. Kuvasimme sekä musiikkivideon että äänitimme ensimmäisen julkaisumme HEHKU-EP:n. Sekä kuvaus- että äänityspäivät olivat pitkiä ja keskittymistä vaativia, mutta olimme osaavien ammattilaisten käsissä. Kiitos Sabrina ja muu taiteellinen johto, kiitos Antti Vuori ja Inspiroiva Creativen Matti Laitinen! Lopputuloksista voimme vain olla ylpeitä! Loppuvuonna pääsimme jo harjoittelemaan toisen puoliajan kappaleita Lahti Big Band Combon kanssa. Juhlakonsertin liput tulivat myyntiin marraskuussa.
 

Sibbetalo_valmistautumista.jpg

Juhlakonsertin visualisointia Sibeliustalolla henkilökunnan kanssa. 

IMG_7919.jpg
bottom of page