top of page

Intohimona laulaminen, tarinoiden kertominen sekä rohkea yhdessä tekeminen

Sabrina Ljungberg (s. 1989)

  • musiikin maisteri, kuoronjohtaja ja säveltäjä

  • harrastaa pitkiä kävelylenkkejä luonnossa koiran kanssa, viherkasvien hoitoa ja maata pitkin matkustelua


"Olen päätynyt kuoronjohtajaksi musiikkikasvatuksen ja kuoronjohdon opintojen kautta, ensin Lahden Ammattikorkeakoulussa ja sittemmin Sibelius-Akatemiassa. Ihan ensimmäisen kimmokkeen kuoronjohtamiseen sain kuitenkin jo lukioikäisenä aloitettuani laulamaan naiskuorossa ja perustettuani ensimmäisen lauluyhtyeeni. Aloin myös jo nuorena säveltämään ensimmäisiä Kanteletar-laulujani, jotka syntyivät juurikin naiskuorolle. Rakastan laulamista, tarinoiden kertomista sekä rohkeaa yhdessä tekemistä ja uuden kokeilemista. Kuorojen kanssa koen pääseväni yhdistämään nämä intohimoni!


Filiannan taiteellisena johtajana aloitin syksyllä 2015. Kuoron aiempi johtaja Maikki Autio oli kuoronjohdon ja säveltapailun opettajani opiskellessani Lahdessa. Maikki kysyi, olisinko kiinnostunut jatkamaan hänen työtään Filiannassa ja innostuin ajatuksesta heti. Koejohtojen myötä sainkin paikan. Tuota ennen olin johtanut jo kolmea mieskuoroa, mutta tuntui kotoisalta päästä luomaan omaa juttua juuri Filiannan kanssa.


Filiannan juhlavuosi on kuorolle merkittävä virstanpylväs ja tärkeä hetki yhteisölle muistella Suomen kuorokentällä verrattain harvinaista satavuotiasta historiaa ja arvokasta sukupolvien jatkumoa. Toisaalta juhlavuosi on myös aika pysähtyä tarkastelemaan, missä olemme kuorona ja yhteisönä nyt. Korona-aika on mullistanut kuorojen elämää suuresti keikkojen ja tavallisen kuoroarjen muututtua harvinaiseksi herkuksi. Samalla olemme heränneet varmasti kaikki huomaamaan, kuinka hienon asian parissa saammekaan yhdessä olla. Yhdessä laulamisen voima ja merkitys eivät ole kadonneet minnekään, päin vastoin! Juhlavuosi on luonnollisesti myös hyvä hetki suunnata katsetta rohkeasti tulevaan ja näyttää, mihin tämä jatkuvasti uusiutuva ja uutta luova kuoro on matkalla. Juhlavuoden taiteellinen ohjelma tuleekin olemaan sopiva sekoitus menneen muistamista, nykyhetkeen pysähtymistä ja tulevaan heittäytymistä. Helminauhateema nivoo nämä ulottuvuudet kiinnostavalla ja henkilökohtaisella tavalla yhteen: kerromme laulullamme tarinoita, jotka koskettavat ajasta aikaan, sukupolvesta toiseen.Toivotan kaikki kuorolaulusta kiinnostuneet tutustumaan Filiannaan ja kokemaan kuoron taian itse! Parhaimmillaan elämys on livenä, kun pääsee aistimaan kuoron läsnäolevan yhteishengen, ääniaaltojen värähtelyn ja sydämistä sydämiin soivan musiikin lumon. Filianna on lisäksi suuri ja lämminhenkinen ystävien yhteisö, jossa ketään ei jätetä ulkopuolelle ja kaikki pääsevät kokeilemaan rajojaan, kehittymään ja ylittämään itsensä turvallisessa ilmapiirissä.


Tervetuloa avoimiin harjoituksiin ja rohkeasti ilmoittautumaan koelauluun!"


Filiannan avoimet harjoitukset Kasakkamäen koulun liikuntasalissa 17.8.2021 klo 18-21


Koelaulut järjestetään 24.8.2021 18-21 välisenä aikana.

Comments


bottom of page