top of page

Kuorolaisten haastatteluja

Entiset kuorolaiset

Pirjo Hynninen tuli kuoroon 1968. Hän oli sitä ennen jo 16-vuotiaana aloittanut laulutunnit kuoronjohtajamme Mailis Kolsin johdolla Lahden Musiikkiopistossa. Mailis houkutteli Pirjo kuoroon. Pirjo on sopraano ja hänen herkkä kaunis äänensä oli käytössä myös monissa solistiosuuksissa. Pirjo muisteli lämmöllä 30 vuotista kuorouraansa. Retket ja matkat olivat mukavia ja kuorosta sai paljon uusia ystäviä. Kuoronjohtaja Mailis Kolsi oli oikein mukava, lämmin ihminen ja Pirjo ehti laulaa mysö Zsusannah Kiralyn ja Zsolt Hertzegin aikana.

Kuuntele alta Pirjo Hynnisen haastattelu. Haastattelijana Liisa Koskinen
Pirjo Hynninen ja Liisa Koskinen
00:00 / 12:44
20221024_110955.jpg
Liisa Koskinen haastattelemassa Pirjo Hynnistä. 2022.

Raija Haara ja Eeva Valkeavuori

Haastateltavana entiset kuorolaiset Raija Haara ja Eeva Valkeavuori. Haastattelijana Sari Federley.

Entisten kuorolaisten haastattelu (Raija Haara ja Eeva Valkeavuori)
00:00 / 23:05
Haastateltavat Eeva Valkeavuori ja Raija Haara, haastattelija Sari Federley.jpg
Sari Federley haastattelemassa Raija Haaraa ja Eeva Valkeavuorta. 2022.

Hajanaisia, mukavia muistoja! 

Aina välillä mieleen juolahtaa hauskoja juttuja kuoromatkan varrelta. Tässä niistä mainiota esimerkkejä.

”Eräs kuorolainen pääsi kuoroon ilman koelaulua. Hän tunnusti asian 24 vuotta rivissä oltuaan 31.5.22. On kuitenkin muutoin kelpo laulajaksi havaittu ja myöhemmin koelauluunkin Sabrinan kanssa joutunut, kuten kaikki muutkin kuorolaiset.”

”Huikea ja epätodellinen fiilis tuli harjoituksissa, kun ensimmäisen kerran alkoi tilassa soida ylä-ääni. ”

”Italian Garda-järvelle suuntautuneella matkalla heräsi ajatus ehdottaa Tenaa yhteistyökumppaniksemme. Oli liian hauskaa.”

”Gardajärven reissulla iski ostohysteria – laukkuja, kenkiä, huiveja ym. Näistä pidettiin tilastoa. Huiveista sai tosin vain säälipisteitä. Bussin käytävällä pidettiin muotinäytös. Kuski hieman kohautteli kulmiaan kun naiset sujuvasti vaihtelivat vaatteita kulkupelin peräosassa.” 

”Hollo ja Martta -festarien aikaan meidän piti mennä sunnuntaiaamuna klo 9 Hollolan keskiaikaiseen kirkkoon esiintymään. Edellisenä iltana olimme Koskisen Liisalla juhlimassa -65 syntyneiden kuorolaisten yhteisiä 40-vuotispäiviä. Juhlimme aamulla odottavan kirkkoesiintymisen vuoksi hillitysti, emmekä kilistelleet maljoja. Pelasimme pullonpyöritystä yms. ja juhlakaluille pidettiin missikisat. Aamulla saavuimme pirteänä kirkolle sotisovassa, mutta emme päässeetkään laulamaan. Järjestelyissä oli tapahtunut jokin väärinkäsitys. Turhaan tuli himmailtua!”

”Sisilian reissulla parhaiten meni keikka, jolle valmistauduimme kävelemällä tulivuorella, uimalla vulkaanisissa vesissä ja risteilemällä merellä. Menimme lähes suoraan bussista keikalle. Vastaavanlainen, rento keikkafiilis on kyllä hieman työläs toteuttaa ennen jokaista settiä.”

”Prahan reissulla Sari oli ostanut yhteiseen illanviettoon viinipullon, jonka korkkia ei meinannut saada auki. Tästäpä tulikin sitten terapiapullo, jonka kanssa halukkaat saivat purettua traumojaan synnytyskertomuksia myöten. Ei auennut sitten millään ähinällä tai puhinalla. Lopulta voimanainen Liisa sai poksautettua pullon auki.”

”Tarton matkan aikana Suomi sai ensimmäisen Euroviisuvoittonsa Lordin ansiosta. Kisakatsomossa Marjan ja Reijan sviitissä oli pari kuoroa. Hotellihuoneen lattia oli vaarassa tippua…”

bottom of page