top of page

Varainhankinta

Jäsenmaksuilla saadaan katettua pakollisia juoksevia kuluja, mutta rahan tarvetta on lisäksi milloin mihinkin.

Kerran kuukaudessa ennen kuoroharjoitusten alkua kukin ääniala vuorollaan järjestää kahvituksen ja arpajaiset. Tästä saadaan pientä lisätuloa ja iloa arkeen. Samalla ehtii vähän turisemaan kuorokavereiden kanssa, kun harjoituksissa ei oikein sellainen sovi.

Kuoro on saanut tuloja myös pienryhmien esiintymisillä erilaisissa tilaisuuksissa. Tämä varainhankinnan muoto on ehkä kaikista mukavin ja antoisa myös kuorolaisille. 

Aiempina vuosikymmeninä kuoro osallistui usein naisjärjestöjen myyjäisiin, joissa myyntiartikkeleina oli käsitöitä ja leivonnaisia.  Arkihuolesi kaikki heitä -tapahtumassa joulun alla kuoro on jatkanut myyjäisperinnettä omalla väellä, mutta muutoin on keskitytty itsenäiseen myyntiin myymällä tuotteita itselle, äidille, naapureille ja työkavereille.  Myyntiartikkeleina on ollut mm. Pilkkosten sukkia ja alusasuja, Vilikkalan monikäyttöisiä säkkejä, makeisia, keksejä, kahvia, teetä, kynttilöitä ja pitkäaikaisena suosikkituotteena loistavaa hajusteetonta ja fosfaatitonta pyykinpesuainetta. Tyttökalenteriakin on mietitty, mutta se on ehkä parasta jättää höttöiseksi unelmaksi. Myynnin organisointi on aina jonkun työtä pelkäämättömän kuorolaisen vastuulla – erityiskiitokset Auli Reijoselle, Liisa Koskiselle, Pia Iikkaselle, Kirsti Nygårdille ja Terttu Elolle kärsivällisyydestä.

bottom of page