top of page

Viestintää monissa eri kanavissa

Tiedottamisessa ja viestinnässä on otettu iso hyppy Annan ajoista, jolloin kuorolaiset kulkivat kuoron sääntövihko mukanaan, soiteltiin lankapuhelimella ja kirjeitä kirjoitettiin käsin.

Vielä 2000-luvun alussa kuorossa jaettiin kunkin kauden tapahtumat ja tärkeimmät asiat paperimuodossa tulostettuina tiedotteina. Nousi kova poru ja epäily, kun päätettiin lopettaa monisteiden jakaminen ja lähettää ne sen sijaan sähköpostilla. Lopulta sähköpostitiedotteet ottivat paikkansa ja digitaalisuuden ensi askelien jälkeen kanavavalikoima on monipuolistunut.

1661682053540_edited.jpg

Pitkään kuorossa laulaneet muistavat historialliset jäänteet kuten stemma-kasetit ja -CD:t. Tässä mezzojen stemmaäänitteitä vuosien varrelta.

Kuoro sai oman web-sivuston 2009 ja samalla alkoi toimia sisäinen intranet. Stemmakasetit ja -CD:t ovat jääneet historiaan, sillä stemmatallenteet löytyvät kätevästi omasta osiostaan netistä, kuten nuottien tulostettavat (tai tabletilla katseltavat) versiotkin. Samainen intra toimii mappien sijaan talletusalustana kokouspöytäkirjoille ja vuosikertomuksille. Sääntökirjaakaan ei kuorolaisen tarvitse enää kantaa mukanaan, koska pdf-versio on talletettu omalle välilehdelleen. Myös satavuotisjuhla ja sen suunnittelu on saanut oman osionsa intrasta. Tätä nykyä myös tapahtumiin ilmoittaudutaan intran kautta ja nähdään välittömästi montako osallistujaa on tulossa konsertteihin ja rientoihin.

Somen käyttöön Filianna aktivoitui vuonna 2010 kun oma Facebook-tili avattiin ja Instagram seurasi 2017. Oma, suljettu Facebook-ryhmäkin on perustettu, mutta tänä päivänä pikatiedotteissa toimii parhaiten WhatsApp-rinki. Tai itse asiassa kaksi. Keskustelu käy välillä niin vuolaana, että virallisemmille tiedotusasioille perustettiin oma ryhmänsä. Vapaamuotoisessa ryhmässä voidaan käydä sananvaihtoa vaikka konserttipuvustuksen sukkahousujen väreistä, sopia kimppakyydeistä, ilmoitella iloisista perhetapahtumista ja kutsua mukaan kulttuuritapahtumiin tai mustikkametsään. Satavuotistoimikunta viestii omassa ryhmässään ja ennen satavuotiskautta osa Filkuista haluaa huolehtia kunnostaan kimpassa ja syntyi treeniryhmä Piukat Filkut 2023. Puhumattakaan stemmojen ja pienryhmien omista pikaviestiryhmistä. Ja uusia syntyy tarpeen mukaan mm. sopimaan kyydeistä alueellisesti.  

Toki vielä harjoitusten yhteydessä viestintä sujuu ihan suullisesti ja sähköpostitiedotteet ovat edelleen voimissaan. Some-tilejä ylläpitää mediaryhmä, joka huolehtii myös konserttimainonnasta ja lehdistötiedotteiden tekemisestä.  

Ennen satavuotisjuhlaa otettiin tyylikkäät promokuvat, suunniteltiin oma 100-vuotislogo ja grafiikat sekä avattiin tyylikkäät nettisivut blogin kera. Tämän satavuotisosion toteuttaminen on ollut suuri pinnistys historiikki- ja mediaryhmiltä. 

IMG-4801_edited.jpg

Mediatiimi pukeutuneena uuden brändin värimaailmaan. Vasemmalta Salla Rauanterä, Katja Lappalainen, Ella Randell, Ursula Pylvänäinen, Anna Luukkonen, Raija Kautonen ja Minna-Maija Jokisalo.

bottom of page