top of page

Kuoron rakenne

I-sopraanot

Katja Lappalainen, Ursula Pylvänäinen, Maija Karimäki, Pia Aartolahti, Saija Forss-Kupari, Heli Poikolainen, Pia Wilska, Salla Rauanterä, Liisa Kataja, Sari Federley, Liisa Koskinen, Anna Jokilahti ja Maria Tuutti. Kuvasta puuttuu Hanna Koskinen ja Kirsti Nygård. Kuva Kaisa Partanen.

Meitä voisi luonnehtia lyhyesti kauniiksi, hurmaaviksi ja taitaviksi – Kultakurkuiksi .

Kateelliset melodioitamme sotkevat toisääniset nimittelevät meitä kuitenkin kultapossuiksi, koska heidän mielestään meillä on niin helppoa ja saamme vain keskittyä paistatteluun ja diivailuun. Kuulemma tähän ääneen joutuvat ne, jotka eivät pysy väliäänissä tai jotka eivät jaksa harjoitella.

Valitettavasti olemme viime vuosina enenevästi joutuneet antamaan melodioita alemmillemme ja pidättelemään ihanaa voimallista ja hetkittäin jopa ylivirittyvää sointiamme. Olemme kuitenkin muiden hämmästykseksi ja kiusaksi onnistuneet tässäkin loistavasti!

Mottomme: ”Vaatimattomuus ei kaunista”, siksi sitä on varottava.

II-sopraanot

IMG-20220426-WA0006.jpg

Minna-Maija Jokisalo, Minna Harinen, Ella Randell, Pauliina Hatakka, Reija Manner-Ojala, Marja Leskinen ja etualla Milla Pohjola. Kuvasta puuttuu Kaija Jyrkkä, Leila Vainio-Kovamäki, Eija Granbacka, Sonja Lepola, Tytti Liukkonen ja Marjo Mäki. Kuva Kaisa Partanen.

Me kätevät emännät olemme kuoron dynamo. Tarmokkuudestamme huolimatta olemme myös tunteellisia, syvällisiä ja empaattisia. Pystymme ymmärtämään jopa muita stemmoja. Tunteemme ja juomamme kuohuvat, välillä läikähtävät yli. Itku ja nauru ovat usein vieraanamme.

Johtaminen on meillä veressä. Ei olekaan ihme, että kuoromme puheenjohtajat ovat usein mezzoja. Tälläkin hetkellä vastaamme lähes kaikesta, mikä on kuorotoiminnassa oleellista: Insta-päivityksistä, leikekirjasta, kirkkosuhteista ja puvustuksesta.

Essujemme alta paljastuu naisellinen ja aistikas nainen. Juhlissa olemme parhaimmillamme, sillä hauskanpito on elinehtomme. Jos haluat tasokasta ohjelmaa, mezzot hoitaa!

 

Mottomme on ”Asiallisuus ei kaunista!”

Ja tietysti osaamme myös laulaa! Ja kovaa! Tarvittaessa siirrymme vahvistamaan myös muita ääniä. Olemme pihvi hampurilaisessa, olemme täyte Domino-keksissä. Oman pastorimme sanoin: ”Me olemme laulava evankeliumi!”

I-altot

IMG-20220505-WA0002.jpg

Marja Suutari, Sari Manni, Kristiina Syyslahti, Marika Koivunen, Hanna Meriläinen, Katriina Lehtoranta, Terttu Elo ja Sirpa Silaste. Kuvasta puuttuvat Eija Nummi, Mari Virta, Helmiina Salina ja Johanna Moilanen. Kuva Kaisa Partanen.

Arvomme huomataan vasta meidän puuttuessamme - ilman pehmeää ja sensuellia alttosointiamme kappaleet kuulostavat vaisuilta. Olemme kuin öljyä stemmojen välissä - taidokkaita nuotituksia, äänimaisemaa, ylennyksiä ja alennuksia. Me olemme rytmiikan mestareita - aina valmiina lähtemään mukaan mitä oudoimmista kohdista ja mitä ihmeellisimmillä nuoteilla.

Pystymme laulamaan tahdista toiseen samaa nuottia ilmeikkäästi ja taitavasti. Usein meillekin annetaan soolonpätkä laulettavaksi - tulkintamme on yleensä vertaansa vailla ja kuoronjohtaja nyökkäilee tyytyväisenä. Sekajärjestyksessä laulaminen on Alttoykkösille kauhistus. Luotamme kylkiaistiimme, olemme kylki kyljessä vierekkäin.

Sanojen oppiminen on helppo nakki, kunhan muistamme ne oikeassa paikassa laulaa.

Altto on harvinaisin naisääni – väittäkööt muut stemmat mitä tahansa. 

Ytimekäs mottomme: Ykkösaltot – kuoron suola!

II-altot

IMG-20220505-WA0004.jpg

Raija Kautonen, Regina Leppänen, Leila Kataja, Pirjo Sirkiä, Kaisa Partanen, Auli Reijonen ja Anna Luukkonen. Kuvasta puuttuu Anna Ceder, Laura Siitari ja Mira Visuri. Kuva Kaisa Partanen ja Katja Lappalainen.

Mahtava II altto on kuoron turva ja kallio. Alttosiskous on käsite, josta velttous on kaukana! Me rennot, luotettavat ja huomaavaiset elämän nautiskelijat rakastamme ystäviä ja hyviä juhlia. 

II alton soinnukkaat taustat saavat koko kuoron hehkumaan lumoavien melodioiden kuljettaessa taianomaiseen tunnelmaan. Vahva ja juureva soundi kietoo kuulijat ja kanssasisaret lämpimään syleilyyn soiden kauniisti, kuin äiti maan lempeä laulu.

IMG-20220506-WA0007.jpg
bottom of page