top of page

Kuoron nimen kehitys ajan saatossa

1923 perustetun kuoron nimeksi tuli paljon ehdotuksia mm. Lahden Naiskuoro, Kerttuset, Tiu´ut, Sirpaleet, Pulmuset, Leivot jne. Kahden viikon päästä äänestettäessä sai Lahden Nais-Laulajat kuitenkin enemmistön ja siis uusi lapsi oli ristitty. Yhdistysrekisterissä oli kirjattuna Lahden Nais-Laulajat r.y.

1935 vuosikokouksen yhteydessä näkyy ensimmäisen kerran kirjoitusasu Lahden Naislaulajat. Kirjoitusasu sittemmin vaihteli ja toimintakertomuksessa 1985-1986 puhutaan taas Lahden Naislaulajista. 1985 oli kuoron sääntöjen kieliasua uudistettu ja samalla väliviiva kuoron nimestä oli jäänyt virallisesti pois.

Kuoron 90-vuotisjuhlavuoden kunniaksi päätettiin suunnitella kuorolle uusi raikkaampi ja aikaan sopivampi nimi. 

Kuoron nimen hiominen aloitettiin jo 2011. Kuorolaiset pohtivat asiaa päissään syvällisesti ja toisaalta antoivat vapaalle ajatuksenvirralle mahdollisuuden. Hilpeää sähköpostiaivoriihtä pidettiin. Lopulta keskustelu oli pakko kääntää asiallisesti ja napakasti kuoron nettisivuille.

nimiehdotuksia.png

Lopulta hioutui kaksi nimitimanttia, joiden välillä pidettiin äänestys. Elenel (eli vanhahtava lausuminen LNL lyhenteestä) ja Filianna (eli Annan tyttäret kuoron perustajan ja ensimmäisen kuoronjohtajan mukaan), joka sai suurimman suosion. Kunnia nimen keksimisestä kuuluu Marja Leskiselle.

Juhlavuoden käynnistävässä gaalassa 29.12.2012 Hennalan Upseerikerholla julkistettiin kuoron uusi taiteilijanimi FILIANNA ja biletettiin!!

bottom of page