top of page

Kuoron hallinto

Kuorossa laulaminen on tietysti pääasia, mutta asioiden hoitaminen vaatii myös erilaisia muita tehtäviä. Kuoron alkuajoista lähtien on kuorolla ollut kuoronjohtajan lisäksi hallitus. Ensimmäinen puheenjohtaja vuonna 1923 oli Olga Istolainen. Tehtävät ja toimintamallit ovat muuttuneet vuosien aikana. Alussa pöytäkirjoja ja toimintakertomuksia kirjoitettiin kauniilla käsialalla käsin ja sadan vuoden jälkeen kuorolla on nettisivut ja tiedotusta ja markkinointia hoidetaan eri somekanavilla. Hallituksen ja taiteellisen johdon lisäksi tärkeään asemaan on tullut mediatiimi.

Hallitus pyörittää järjestäytyneen yhdistyksen hallintoa ja kirjanpitoa, organisoi tapahtumia ja suunnittelee tulevaa. Porukalla on hienosti hoidettu asiat ja kaikki ovat aina olleet innolla mukana. Lentävä lause vuosien takaa: ”Jos perustaisin yrityksen, ottaisin kaikki Filiannat sinne töihin”.

1990- luvulla tapahtui riemastuttava tapahtumaketju, kun kuoron puheenjohtajat alkoivat vuoronperään odottaa lasta. Ensin Kristiina (pj 1989-1991) alkoi puheenjohtajakaudellaan odottaa lasta ja hänen tilalleen valittiin Tuula (pj. 1992-1995), joka odotti lasta Unkarin matkan aikoihin ja hänen tilalleen valittiin Liisa (pj. 1996 ja 2017-2022), joka myös tuli raskaaksi puheenjohtajakaudellaan. Liisan tilalle puheenjohtajaksi valittiin Hanna (1997-1998). Siinä vaiheessa Hannalla ei ollut miestäkään, mutta niinpä hänkin meni naimisiin ja sai lapsen puheenjohtajakaudellaan. Hedelmällistä oli siis kuoron 1990-luku.

Filiannan hallitukset 1923-2023

Scanned-image-kuva Sata tarinaa sataan_ hallitus-1.jpg

Vappulaulut Anna Mäkelän haudalla. Kaikki kuvan Filiannat ovat olleet kuoron hallituksessa. Kuinka moni on ollut puheenjohtaja? Kuvassa Maaret Sievänen, Kaija Pousi, Kristiina Syyslahti, Minna-Maija Jokisalo, Kaija Vilander, Tuula Halonen, Pirjo Sirkiä, Sari Federley ja Liisa Koskinen.

bottom of page